A darált húst összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Gombócokat formálunk.
A paradicsomlét lábasba öntjük, fűszerezzük, ha nagyon sűrű vízzel higítjuk. Én Lidl-ben kapható papírdobozos paradicsomlevet használtam, nagyon sűrű volt, 2 dl vizet adtam még hozzá. Felforraljuk. Ha szükséges egy kis cukrot adunk hozzá.
Ebbe a paradicsomos szószba tesszük a golyókat, nekem 19 kicsi golyó lett.
Lassú tűzön 45-50 perc alatt készre főzzük a golyókat. Ez alatt a paradicsomszósz is finom ízes lesz.
Mielőtt lezárnánk alatta a tüzet, 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele és még 1-2 percig főzzük.
Míg a golyók lassan főnek, vizet teszünk fel forrni a spagettinek. (Sót és olajat tettem bele.)
Ha felforrt a víz a tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
Amikor elkészültünk azonnal tálaljuk, tetejét reszelt trappista sajttal szórjuk meg.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 2 felnőtt és 2 gyermek részére volt elegendő. A golyók puhábbak lesznek ha 2-3 evőkanálnyi zabpelyhet is adunk a masszához. Az utóbbi időben én már csak így készítem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paradicsomos-husgolyo/