A szilvát megmostam, lecsepegtettem. (34 db fért rá egy aszaló tálcára.)
Minden szemből egy kis cikket kivágtam, ahol eltávolítottam a magját és egy darab diót tettem a magja helyére.
Aszalógépben, kettes fokozaton kétszer 20 óra alatt aszaltam készre.
Miután kihűlt, még egy pár órát a pulton pihentettem, majd üvegbe tettem.
Egészséges csemege, de gasztroajándéknak is kitűnő ha szépen becsomagoljuk.
Az egy tálcányi szilvából, 312 g finomság lett az aszalás végére.
Megjegyzés
Vigyázzunk, ha nem szárítottuk ki eléggé, akkor lezárva bepenészedhet. Ha nem vagyunk benne biztosak hogy száraz, akkor inkább papírtasakban tároljuk, nehogy penészes legyen a lezárt üvegben.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/aszalt-szilva-dioval-gyogyito-finomsag/