Aszalt szilva dióval
 
Hozzávalók
  • 34 szem szilva
  • 34 db fél vagy negyed dióbél
Leírás
  1. A szilvát megmostam, lecsepegtettem. (34 db fért rá egy aszaló tálcára.)
  2. Minden szemből egy kis cikket kivágtam, ahol eltávolítottam a magját és egy darab diót tettem a magja helyére.
  3. Aszalógépben, kettes fokozaton kétszer 20 óra alatt aszaltam készre.
  4. Miután kihűlt, még egy pár órát a pulton pihentettem, majd üvegbe tettem.
  5. Egészséges csemege, de gasztroajándéknak is kitűnő ha szépen becsomagoljuk.
  6. Az egy tálcányi szilvából, 312 g finomság lett az aszalás végére.
Megjegyzés
Vigyázzunk, ha nem szárítottuk ki eléggé, akkor lezárva bepenészedhet. Ha nem vagyunk benne biztosak hogy száraz, akkor inkább papírtasakban tároljuk, nehogy penészes legyen a lezárt üvegben.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/aszalt-szilva-dioval-gyogyito-finomsag/