Hot-dog kifli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g finomliszt (BL-55)
  • 2-3 kk. só
  • 1 ek. burgonya pehely
  • 25 g élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj vagy 50 g vaj
Leírás
  1. A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mértem, elkevertem. Az élesztőt nem futtattam fel külön, csak rámorzsoltam a lisztre.
  2. Folyadékként 2 dl langyos tejet és 1 dl langyos vizet adtam hozzá.
  3. A dagasztógép kb. 5 perc alatt bedagasztotta a tésztát.
  4. Letakarva kb. 40 percet pihent a konyhapulton.
  5. Ezután 8 egyforma darabra osztottam, bucit formáltam a tésztából és egy konyharuhával letakarva 15 percet pihentettem a tésztát.
  6. Formáztam: sodrófával csepp alakúra nyújtottam a tésztát, majd egyszerűen feltekertem. Sütőpapírral fedett tepsire tettem, így jártam el mind a 8 bucival. Egy tepsire 4 db kifli került.
  7. Kb. fél órát a tepsin pihentek a kiflik, ezen idő alatt a sütőt 200 fokra előmelegítettem.
  8. A két tepsivel egyszerre, előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt sültek készre. Sütés közben egyszer megcseréltem és átfordítottam a tepsiket, hogy egyenletesen süljenek.
  9. Rácson hagytam kihűlni a kifliket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hot-dog-kifli/