Magvas korpás formakenyér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 150 g finomliszt
  • 50 g zabkorpa
  • 50 g búzasikér
  • 2-3 kk. só (ízlés szerint és kanál méretétől függően)
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g-os)
  • 100 g vegyes mag (chia, len, szotyi, szezám és tökmag)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 dl víz
Leírás
Előkészítés:
  1. A szárazanyagokat egy műanyag tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a nedves anyagokat, ezzel is összekeverjük. (Sűrű, nokedliszerű, ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk.)
  3. A formát sütőpapírral kibéleljük és a tésztát beleszedjük. Vizes kanállal a tetejét elegyengetjük.
  4. Letakarva kb. 1-1,5 órát kelni hagyjuk.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 210 fokra.
Elkészítés:
  1. Amikor megkelt a kenyeret az előmelegített sütőbe helyezzük és 210 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
  2. Én félidőben kivettem a formából, mert ebben az ezüst formában nehezebben sül az alja.
  3. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor egy fólia vagy papírdarabbal letakarjuk.
  4. Amikor elkészült, a papírt lehúztam róla és rácson hagytam kihűlni.
Megjegyzés
Több napig eltartható, nem szárad ki. Mélyhűtőbe is tehetjük, ha sok ez a mennyiség.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/magvas-korpas-formakenyer-dagasztas-nelkul/