Sütőt 170 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik, összekeverjük a sütemény tésztáját.
Vajat vagy rámát a cukorral megolvasztjuk. (Nekem mikrohullámú sütőben 1 perc volt.)
Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, tojást, rumaromát és elkeverjük. Nagyon sűrű volt a massza, így még 3 ek. tejet adtam hozzá, elkevertem.
Végül beleszórtam az áfonyát és a mazsolát. Elkevertem.
Két evőkanál segítségével a masszából kis halmokat tettem a papírral fedett tepsire. 32 db lett ebből a mennyiségből. Vigyázzunk, ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben kicsit megnőnek a kekszek.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt megsültek. Két tepsivel egyszerre sütöttem őket.
Tepsin hagytam kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba pakoltam a kekszeket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/afonyas-mazsolas-keksz/