Áfonyás mazsolás keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 g vaj vagy ráma
  • 200 g nádcukor
  • 400 g finomliszt (BL-55)
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • Csipetnyi só
  • 2 ek. ét kakaópor
  • 2 egész tojás
  • 3 ek. tej
  • 1 ü. rumaroma (38 ml)
  • 150 g aszalt áfonya és mazsola vegyesen
Leírás
  1. Sütőt 170 fokra előmelegítjük. Amíg a sütő melegszik, összekeverjük a sütemény tésztáját.
  2. Vajat vagy rámát a cukorral megolvasztjuk. (Nekem mikrohullámú sütőben 1 perc volt.)
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, tojást, rumaromát és elkeverjük. Nagyon sűrű volt a massza, így még 3 ek. tejet adtam hozzá, elkevertem.
  4. Végül beleszórtam az áfonyát és a mazsolát. Elkevertem.
  5. Két evőkanál segítségével a masszából kis halmokat tettem a papírral fedett tepsire. 32 db lett ebből a mennyiségből. Vigyázzunk, ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert sütés közben kicsit megnőnek a kekszek.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon, 12-15 perc alatt megsültek. Két tepsivel egyszerre sütöttem őket.
  7. Tepsin hagytam kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba pakoltam a kekszeket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/afonyas-mazsolas-keksz/