Pikáns sütőtöklekvár
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 6 kg sütőtök (2 db)
- 3,75 kg narancs leve és rostja
- 2 citrom leve és rostja
- 600 g cukor
- 1 kávéskanálnyi só
- 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
- 1 kávéskanálnyi vaníliapor
- ½ kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg, szegfűbors
- A tököt megpucoljuk, magokat eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk.
- A narancsot és a citromot kicsavarjuk, a rostjait is felhasználjuk. (A 3,75 kg narancsból 2 liter narancslé lett.)
- A darabolt tököt a narancslével odatesszük főni.
- Egy órányi főzés után, botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot, fűszereket, citromot. Még egy órát főzzük.
- Sterilizált üvegekbe töltjük, celofánt teszünk rá, így csavarjuk rá a tetőket.
- Száraz dunsztba tesszük, addig marad ott, míg szépen ki nem hűl magától.
- Ebből a mennyiségből 8 liter lekvár lett.
- Nem használtunk hozzá tartósítót, felbontás után hűtőben tárolandó.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pikans-sutotoklekvar/
3.5.3226