Frankfurti leves
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- Fél fej kelkáposzta (680 g volt)
- 2 db burgonya (300 g)
- 4 liter víz
- só
- törött bors
- majoranna
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek. liszt
- 8 db virsli
- pici olaj
- A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, 4 liter vízzel felöntjük, feltesszük főni.
- Sót, borsot, majorannát adunk hozzá. Letakarva félpuhára főzzük. (10-15 perc.)
- Amíg fő a leves a virslit karikára vágjuk, pici olajon megpirítjuk.
- Amikor a zöldségek majdnem puhák hozzáadjuk a virslit és habarást készítünk.
- A tejfölt egy evőkanálnyi liszttel elkeverjük, a levesből egy merőkanálnyi forró levet rámerünk, elkeverjük, majd a leveshez öntjük.
- Készre forraljuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/frankfurti-leves/
3.5.3226