Frankfurti leves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • Fél fej kelkáposzta (680 g volt)
  • 2 db burgonya (300 g)
  • 4 liter víz
  • törött bors
  • majoranna
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 8 db virsli
  • pici olaj
Leírás
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, 4 liter vízzel felöntjük, feltesszük főni.
  2. Sót, borsot, majorannát adunk hozzá. Letakarva félpuhára főzzük. (10-15 perc.)
  3. Amíg fő a leves a virslit karikára vágjuk, pici olajon megpirítjuk.
  4. Amikor a zöldségek majdnem puhák hozzáadjuk a virslit és habarást készítünk.
  5. A tejfölt egy evőkanálnyi liszttel elkeverjük, a levesből egy merőkanálnyi forró levet rámerünk, elkeverjük, majd a leveshez öntjük.
  6. Készre forraljuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/frankfurti-leves/