Egészben sült sertéscsülök
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 6 db első csülök
- só
- 4 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db zeller
- 3 db lila hagyma
- 1 db vöröshagyma
- 5-6 szál halványító zeller
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 6 szelet szalonna
- 2 szál friss rozmaring
- 1 ek. mustár
- kicsi olaj
- A csülköket megmostuk, alaposan besóztuk. Egy éjszakát a hűtőben pihentek.
- Másnap a tepsit kikentem olajjal, erre kerültek a felszeletelt zöldségek, majd a hús, a szalonna és a rozmaring.
- Alufóliával letakarva, 180 fokon pároltuk 2 órát, majd 250 fokon még 1,5-2 órát sütöttem.
- Amikor a csülök már puha volt, levettem a fóliát, kivettem a zöldségeket és a pecsenyelevet, majd a csülköt visszatettem a sütőbe pirulni.
- Közben a krumplit is megsütöttük a csülökkel együtt a sütőben.
- Amíg a hús pirult a pecsenyelevet és a zöldségeket botmixerrel pürésítettem, mustárral és sóval ízesítettem.
- Lila káposztát megpároltam.
- Kb. fél óra elteltével a hús ropogósra sült, és a krumpli is elkészült.
- Ezek után nincs is más dolgunk, mint tálalni és jóízűen elfogyasztani.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egeszben-sult-sertescsulok/
3.5.3226