Egészben sült sertéscsülök
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 6 db első csülök
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 3 db lila hagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 5-6 szál halványító zeller
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 6 szelet szalonna
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 ek. mustár
  • kicsi olaj
Leírás
  1. A csülköket megmostuk, alaposan besóztuk. Egy éjszakát a hűtőben pihentek.
  2. Másnap a tepsit kikentem olajjal, erre kerültek a felszeletelt zöldségek, majd a hús, a szalonna és a rozmaring.
  3. Alufóliával letakarva, 180 fokon pároltuk 2 órát, majd 250 fokon még 1,5-2 órát sütöttem.
  4. Amikor a csülök már puha volt, levettem a fóliát, kivettem a zöldségeket és a pecsenyelevet, majd a csülköt visszatettem a sütőbe pirulni.
  5. Közben a krumplit is megsütöttük a csülökkel együtt a sütőben.
  6. Amíg a hús pirult a pecsenyelevet és a zöldségeket botmixerrel pürésítettem, mustárral és sóval ízesítettem.
  7. Lila káposztát megpároltam.
  8. Kb. fél óra elteltével a hús ropogósra sült, és a krumpli is elkészült.
  9. Ezek után nincs is más dolgunk, mint tálalni és jóízűen elfogyasztani.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egeszben-sult-sertescsulok/