Gesztenyekocka
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 6 db nagy méretű tojás
  • 6 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • késhegynyi sütőpor
Krémhez:
  • 2 csom. főzős vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 6 dl tej
  • 150 g ráma
  • 2 db (400 g) gesztenyemassza
  • 1 ü. rumaroma (38 ml)
Tetejére:
  • 400 ml Hulala
  • 1 kk. kakaópor (szitálni)
Leírás
Piskóta készítése:
  1. A tepsit sütőpapírral/alufóliával kibéleljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját 6 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
  5. Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadjuk a 4 ek. lisztet és 2 ek. kakaóport is hozzászitáljuk, majd óvatosan szilikonkanál segítségével összekeverjük.
  6. Sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük.
  7. Előmelegített sütőben 220 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. (Nekem kb. 30 x 36 cm lett a nagysága.)
Krém készítése:
  1. A két csomag pudingot a 4 ek. cukorral és 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük.
  2. A 2 db gesztenyemasszát kiolvasztjuk, 150 g rámával és 1 ü. rumaromával habosra keverjük.
  3. Amikor kihűlt a puding összekeverjük a gesztenyés krémmel.
Tetejére:
  1. A lehűtött Hulalát kemény habbá verjük.
Sütemény összeállítása:
  1. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, széleit levágjuk, rákenjük a gesztenyés krémet.
  2. Erre kerül a hab. (A habot habzsákból, csillagcsővel nyomtam a sütemény tetejére, 5 x 6 db kis "rózsányit".)
  3. A tetejét ét kakaóporral enyhén megszórtam.
  4. Néhány órára hűtőbe tettem, majd 30 kockára szeleteltem.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyekocka/