Pecsételhető, ropogós mézes keksz
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 300 g finomliszt (BL-55)
- 100 g teljes kíőrlésű rozsliszt (RL-190)
- 100 g porcukor
- 2 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
- csipet só
- 1,5 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 100 g méz
- 100 g Ráma margarin
- 1 nagy méretű tojás
- 1 kis üveg rumaroma (38 ml)
- 1 tojás sárgája
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál vörösbor
- A tészta száraz hozzávalóit (lisztek, porcukor, só, kakaópor, fűszerek) egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a mézet, a tojást, a Rámát és a rumaromát és alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.
- Egynemű, kicsit lágy tésztát kell kapnunk, amit 1 napig zacskóba, hűtőbe téve állni hagyunk.
- Másnap lisztezett felületen a tésztát átgyúrjuk.
- Majd egy adagot (én a harmadát) enyhén lisztezett deszkán kb. 3mm vékonyra elnyújtjuk.
- Végül ízlés szerint szaggatjuk.
- A tojás sárgáját, a cukorral és a vörösborral elkeverjük.
- Ezzel a keverékkel kenjük meg a kiszaggatott kekszeket.
- Sütőpapírral fedett tepsin, alsó felső sütéssel, 180 fokon, 18-20 perc alatt megsütjük.
- Ebből a mennyiségből 3 tepsi, 100 db keksz lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pecsetelheto-ropogos-mezes-keksz/
3.5.3226