Hozzáadtam a többi alapanyagot, összegyúrtam a tésztát. Ha szükséges (ha túl száraz a tészta) még 1-2 evőkanálnyi vizet adunk hozzá.
Amikor összeállt a tészta egy nejlonzacskóba tettem, és a hűtőben pihentettem egy napot.
Elkészítés:
Másnap a tésztát enyhén lisztes felületen elnyújtottam (22 x 31 cm téglalap nagyságúra).
Megkentem a felvert tojással, megszórtam szezámmaggal és sóval.
Majd a vágóformát ráraktam, jól belenyomtam, majd a formát levettem róla. (Ahol esetleg nem vágta át a vágó vagy a rudak egymáshoz ragadtak, ott derelyevágóval kicsit rásegítettem, elvágtam a tésztát.)
Végül sütőpapírral fedett tepsire rakosgattam a ropikat, pont egy normál méretű tepsibe fért bele.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet, majd 220 fokon még 10 percet sütöttem, így összesen 30 perc alatt sült meg. (26 + 1 db lett belőle.)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/szezamos-ropi/