Sajtos puffancs
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 600 g finomliszt
  • 250 g reszelt trappista sajt
  • 3 kk. só
  • 25 g friss élesztő
  • 200 g ráma
  • 300 g tejföl (20%-os)
Tetejére:
  • maradék tojásfehérje kenni (elhagyható)
Leírás
  1. A lisztet átszitáljuk. A sajtot lereszeljük. (Én késes aprítóval aprítottam össze.)
  2. A száraz hozzávalókat kimérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, sajtot, rámát, tejfölt.
  3. Dagasztógéppel vagy kézzel dagasztjuk.
  4. Letakarjuk, 2,5 órát pihentetjük.
  5. Amikor megkelt, 12 részre osztjuk, kis bucikat formálunk a tésztadarabokból. (Én mérleggel mérem, mert rossz a szemmértékem, így minden darab egyforma lesz.)
  6. A puffancsok tetejét maradék tojásfehérjével megkenjük és egy vonalban középen éles késsel bevágjuk.
  7. Minimum 45 percet a tepsin pihentetjük a puffancsokat. (Nekem 1,5 órát pihent, mert el kellett mennem itthonról.)
  8. Amikor szépen megkeltek hideg sütőben indítva 160 fokra felfűtve 30-35 perc alatt készre sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtos-puffancs/