A lisztet átszitáljuk. A sajtot lereszeljük. (Én késes aprítóval aprítottam össze.)
A száraz hozzávalókat kimérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, sajtot, rámát, tejfölt.
Dagasztógéppel vagy kézzel dagasztjuk.
Letakarjuk, 2,5 órát pihentetjük.
Amikor megkelt, 12 részre osztjuk, kis bucikat formálunk a tésztadarabokból. (Én mérleggel mérem, mert rossz a szemmértékem, így minden darab egyforma lesz.)
A puffancsok tetejét maradék tojásfehérjével megkenjük és egy vonalban középen éles késsel bevágjuk.
Minimum 45 percet a tepsin pihentetjük a puffancsokat. (Nekem 1,5 órát pihent, mert el kellett mennem itthonról.)
Amikor szépen megkeltek hideg sütőben indítva 160 fokra felfűtve 30-35 perc alatt készre sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtos-puffancs/