Vegán mézes puszedli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 40 g darált lenmag + 5 ek. víz
  • 150 g tökpüré (sütött, pürésített sütőtök)
  • 100 g olvasztott kókuszolaj
  • 300 g finomliszt
  • 70 g porcukor
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • fűszerek (fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér) ízlés szerint
Tetejére:
  • 100-125 g olvasztott étcsokoládé
Leírás
  1. A lenmagot ledaráltam, összekevertem a vízzel. Félretettem.
  2. A lisztet összekevertem a szódabikarbónával, a kókuszolajat megolvasztottam, a tökpürét elővettem a hűtőből. (Érdemes előzőleg elkészíteni, vagy amikor sült tököt eszünk félretenni belőle a puszedlihez.)
  3. Majd mindent a liszthez adtam és összekevertem, összegyúrtam.
  4. Egy napot a spejzban pihent a tészta.
  5. Másnap elnyújtottam, kiszaggattam, sütőpapírral fedett tepsibe raktam.
  6. Előmelegített 170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
  7. Amikor kihűlt, olvasztott csokoládét csurgattam a tetejére.
Megjegyzés
81%-os étcsokoládét összetördeltem, zacsiba tettem, amit aztán forró vízbe tettem, letakartam és pár perc alatt meg is olvadt. A zacskó csücskére egy pici lukat vágtam, és a puszedliket körkörösen lecsurgattam az olvasztott csokoládéval. Amikor megdermedt a tetején a csokoládé dobozoltam. 66 db (1,5 tepsi) lett ebből a mennyiségből.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/vegan-mezes-puszedli/