Néró
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g vaj
  • 160 g porcukor
  • fél kiskanálnyi vaníliapor vagy vanília kikapart belseje
  • 5 db tojás sárgája
  • 300 g liszt
Tölteni:
  • házi sárgabarack lekvár
Tetejére:
  • olvasztott csokoládé
Leírás
  1. A sütőt 190 fokra előmelegítem.
  2. Vajat, vaníliát, porcukrot kézi robotgéppel habosra kevertem.
  3. Egyenként hozzáadtam a tojás sárgákat, elkevertem a tésztát.
  4. Végül hozzáadtam a lisztet és ismét elkevertem a tésztát. Pár perc alatt készen van, robotgéppel nagyon egyszerű.
  5. Csillagcsöves habzsákba kanalaztam a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsire nyomtam.
  6. Két tepsivel, összesen 40 db kis tésztahalom lett.
  7. Előmelegített sütőben 190 fokon, 10-12 perc alatt sültek meg. Nem kell barnára sütni!
  8. Amikor kihűltek, házi sárgabarack lekvárral kettesével összeragasztottam a korongokat.
  9. Végül szépen egymás mellé rendeztem a süteményeket, és olvasztott csokoládéval megcsurgattam a tetejét.
Megjegyzés
A korongokat megsüthetjük karácsony előtt 1 héttel, tölteni és csokizni pedig már gyerekjáték 22-én vagy 23-án. Egy éjszaka minimum kell neki, hogy a lekvár kicsit átjárja a tésztát.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/nero-2/