Cukormentes puszedli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 200 g sült tökpüré
  • 50 g ráma
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • fahéj
  • mézeskalács fűszer
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • 140 g zabpehely liszt
  • 140 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 70 g eritrit
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • csapott ek. holland kakaópor
Tetejére:
  • maradék tojás fehérje
  • mandula forgács
  • 80 g cukormentes csokoládé
Leírás
  1. A tökpürét a rámával, a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük.
  2. Hozzámérjük a liszteket, a kakaóport, az édesítőt, a szódabikarbónát, és összekeverjük.
  3. Egy zacskóba tesszük, majd 20-24 órát a hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap lisztezett deszkán a tésztát alaposan átgyúrjuk, közben egy kis lisztet adagolunk még hozzá, ha a tészta kívánja. (A sütőtök víztartalma eltérő lehet, így előfordulhat hogy még egy kis lisztet igényel a tészta.)
  5. Majd elnyújtjuk, szaggatjuk, és sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, egymástól kellő távolságra, mert sütés közben egy kicsit megnőnek.
  6. Tetejét a maradék tojásfehérjével megkenjük, mandulaforgáccsal megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben 160 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.
  8. Amikor kihűl, olvasztott csokoládéval összefirkáljuk.
  9. Miután a csokoládé megszilárdul, dobozban tároljuk.
  10. Ebből a mennyiségből 42 db kis puszedli lett.
Megjegyzés
A csokoládék összetörtem, egy kis zacsiba tettem, aminek a végét bekötöttem. Majd forró vízbe merítettem, addig maradt ott, míg a csokoládé el nem olvadt teljesen. Ekkor pici lyukat vágtam a zacskó csücskére és így könnyedén meglocsoltam az olvasztott csokoládéval a puszedliket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/cukormentes-puszedli/