Cukormentes linzer
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 100 g sült sárgarépa pürésítve
  • 50 g vaj
  • 100 g zabpehely darálva
  • 70 g porrá darát eritrit
  • 50 g darált mák
  • 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 egész tojás
  • csipet só
Tölteni:
  • cukormentes baracklekvár
Leírás
  1. A zabpelyhet ledaráltam.
  2. A sült sárgarépát késes aprítóban a vajjal pürésítettem.
  3. A szárazanyagokat kimértem, összekevertem.
  4. A hozzávalókból tésztát gyúrtam, egy zacskóba tettem és hűtőben 1 órát pihentettem.
  5. Kb. 3 mm vékonyra nyújtottam, kiszúrtam, majd sütőpapírral borított tepsire tettem a formákat.
  6. A közepét már a tepsin szúrtam ki, hogy ne deformálódjon a tészta.
  7. Előmelegített sütőben, 160 fokon 15 perc alatt megsütöttem.
  8. Végül baracklekvárral összeragasztottam a linzereket.
  9. Légmenetesen záródó dobozban tárolható.
  10. Összesen 29 db lekváros linzer lett ebből a mennyiségből.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/cukormentes-linzer-makos-sargarepas/