Zöldborsókrémleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Leveshez:
  • 6 merőkanálnyi maradék húsleves
  • 4 merőkanál zöldborsó
  • 1 burgonya
  • só ízlés szerint
Tetejére:
  • pirított kenyérkocka
Leírás
  1. A maradék húslevesben a zöldborsót és a burgonyát megfőzzük. (Nekem volt főtt burgonyám is, a zsenge zöldborsó pillanatok alatt megfőtt.)
  2. A kenyeret kockára vágjuk, teflon serpenyőben vagy sütőben zsiradék nélkül megpirítjuk.
  3. A borsót, burgonyát botmixerrel pürésítjük. (Át is passzírozhatjuk szűrőn, ha nem szeretjük benne a borsó héjának apró darabjait.)
  4. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 személynek elegendő.
Ízlés szerint a húsleves mennyiségét lehet kicsit növelni, ha valaki kevésbé sűrűn szereti. Illetve tejföllel vagy tejszínnel is lehet ízesíteni. Én most csak így "natúron" készítettem.
Ha nincsen maradék húslevesem, akkor simán vízbe teszem fel főni a borsót, dobok bele egy fej hagymát, fél paradicsomot és paprikát, házi vegetával fűszerezem, sózom és így főzöm. Pürésítés előtt kiveszem belőle a hagymát, paradicsomot, paprikát.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zoldborsokremleves-2/