Pirított tarhonyaleves
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 100 g tarhonya
- 2-3 ek. olaj
- pirospaprika
- só
- törött bors
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1 kisebb petrezselyemgyökér
- 2 szem burgonya
- ízlés szerint kolbász
- ha van: fél paradicsom, paprika, petrezselyemzöldje
- A tarhonyát az olajon megpirítjuk. Amikor félig készen van a vöröshagyma felét kockára vágjuk, hozzáadjuk a tarhonyához és tovább pirítjuk.
- Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket és a karikára vágott kolbászt.
- Ha van itthon egy fél paprikát, fél paradicsomot és pár szál zöldpetrezselymet is adunk hozzá.
- Felöntjük vízzel, főzzük.
- Mire a zöldségek megpuhulnak a levesünk készen is van. Kb. 20 perc alatt meg is fő.
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 személynek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/piritott-tarhonyaleves/
3.5.3226