Pirított tarhonyaleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g tarhonya
  • 2-3 ek. olaj
  • pirospaprika
  • törött bors
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér
  • 2 szem burgonya
  • ízlés szerint kolbász
  • ha van: fél paradicsom, paprika, petrezselyemzöldje
Leírás
  1. A tarhonyát az olajon megpirítjuk. Amikor félig készen van a vöröshagyma felét kockára vágjuk, hozzáadjuk a tarhonyához és tovább pirítjuk.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket és a karikára vágott kolbászt.
  4. Ha van itthon egy fél paprikát, fél paradicsomot és pár szál zöldpetrezselymet is adunk hozzá.
  5. Felöntjük vízzel, főzzük.
  6. Mire a zöldségek megpuhulnak a levesünk készen is van. Kb. 20 perc alatt meg is fő.
Megjegyzés
Ez a mennyiség étvágytól függően 2-3 személynek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/piritott-tarhonyaleves/