A rizst megmostam, annyi vízzel ami éppen ellepte, feltettem főni.
Sóztam, ízesítettem vaníliaporral.
Amikor elfőtte a vizet, hozzáadtam a tejet. Felfőztem.
Forrás után mérsékeltem a tűzhely hőmérsékletét, majd 10 percig takarékon fedővel lefedve tovább főztem.
Ekkor a rizsszemek megduzzadtak, óvatosan megkevertem, letakarva még 10 percig hagytam puhulni a rizst.
Végül hozzáadtam a cukrot és elkevertem.
A rizs fajtánként eltérő idő alatt puhul meg és más a nedvességfelvevő képessége, így előfordulhat, hogy hosszabb idő vagy több tej szükséges hozzá.
Megjegyzés
Figyelem! A cukrot csak akkor szemed hozzáadni, amikor a rizs megpuhult! Ízlés szerint: kakaóporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, kompótokkal esetleg lekvárral tálalhatjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tejberizs/