Tejberizs
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 pohár rizs
  • annyi víz hogy éppen ellepje
  • 4 pohár tej
  • csipet só
  • vaníliás cukor (vagy vaníliapor)
  • ízlés szerint cukor
Leírás
  1. A rizst megmostam, annyi vízzel ami éppen ellepte, feltettem főni.
  2. Sóztam, ízesítettem vaníliaporral.
  3. Amikor elfőtte a vizet, hozzáadtam a tejet. Felfőztem.
  4. Forrás után mérsékeltem a tűzhely hőmérsékletét, majd 10 percig takarékon fedővel lefedve tovább főztem.
  5. Ekkor a rizsszemek megduzzadtak, óvatosan megkevertem, letakarva még 10 percig hagytam puhulni a rizst.
  6. Végül hozzáadtam a cukrot és elkevertem.
  7. A rizs fajtánként eltérő idő alatt puhul meg és más a nedvességfelvevő képessége, így előfordulhat, hogy hosszabb idő vagy több tej szükséges hozzá.
Megjegyzés
Figyelem! A cukrot csak akkor szemed hozzáadni, amikor a rizs megpuhult!
Ízlés szerint: kakaóporral, fahéjjal, gyümölcsökkel, kompótokkal esetleg lekvárral tálalhatjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tejberizs/