Gesztenyés piskóta variáció
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Diós piskótához:
  • 3 db nagy méretű tojás
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. darált dió
Mákos piskótához:
  • 3 db nagy méretű tojás
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. darált mák
Kakaós piskótához:
  • 3 db nagy méretű tojás
  • 3 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. ét kakaópor
Krémhez:
  • 2 csom. főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 250 g gesztenyemassza
  • 250 g ráma
  • 150 g cukor
Tetejére:
  • 200 ml Hulala
  • Ét kakaópor (szitálni)
  • 42 szem csokicsepp (elhagyható)
Leírás
Piskóta készítése:
  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját 3 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
  5. Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd óvatosan szilikonkanál segítségével összekeverjük.
  6. Sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük.
  7. Előmelegített sütőben 250 fokon 7 perc alatt készre sütjük. (Nekem kb. 30 x 35 cm lett a nagysága.)
  8. Ugyanígy elkészítjük a mákos és kakaós piskótát is.
  9. Amikor kihűltek, lehúzzuk róla a papírt.
Krém készítése:
  1. A két csomag pudingot 8 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük.
  2. A kiolvasztott gesztenyemasszát összekeverjük a rámával, cukorral, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
Sütemény összeállítása:
  1. A kakaós piskótát tálcára helyezzük, rákenjük a gesztenyés krém harmadát.
  2. Erre kerül a mákos piskóta majd ismét a krém egyharmad része.
  3. Végül a diós piskóta és a maradék krém.
  4. Megszórtam kakaóporral, majd néhány órára hűtőbe tettem.
  5. Hűtés után kockákra szeleteltem.
Díszítés:
  1. A lehűtött Hulalát kemény habbá vertem és csillagcsöves habzsákból minden sütemény közepére egy habrózsát nyomtam. (Ekkor derült ki, hogy hiba volt leszórni kakaóporral, mert nem nagyon akart a hab a kakaóporhoz "ragadni". Szóval a kakaóporos szórást a hab után érdemes csinálni.)
  2. És utolsó lépésként minden egyes hab tetejére egy szem csokicseppet tettem díszítésként.
Megjegyzés
Finom, kiadós, mutatós sütemény. Két nagy kerek tálcával (42 db) lett belőle. Így egyiket anyukámékhoz vittük, a másikat pedig Endrődre. :-)
Ha valaki kicsit egyszerűsíteni szeretne rajta, akkor süssön pl. csak kakaós piskótát...
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyes-piskota-variacio/