A lisztet átszitáljuk, majd a szárazanyagokat egy tálban elkeverjük.
Hozzáadjuk a nedves anyagokat, amivel jól átgyúrjuk, dagasztjuk (5-10 percig). Amikor sima és egynemű, letkarjuk, langyos helyen 1,5-2 órát kelesztjük.
Amíg kel a tészta előkészítjük a feltéteket. (ketchup, sonka, reszeltsajt, virsli, hagyma, kolbász, ki mi szeret)
A tepsit sütőpapírral letakarjuk.
Elkészítés:
Amikor jól megkelt a tészta, két részre osztottam.
Az első darabból hagyományos kör alaku pizzát nyújtottam, majd a virsliket a szélére raktam, a tésztát a virslikre hajtottam, kb. 2 centinként éles késsel bavagdostam, majd 90 fokot fordítottam a virslis tésztás darabokon. (Lásd lent a képgalériában a fázis fotókat.) A kezemmel kicsit még kör alakúra húzogattam a pizzát (mert a virslik belehelyezése miatt sokszögű lett).
A másik adag tésztával is így jártam el, csak annak a pizzának a szélét trappista sajttal töltöttem meg, hasonlóképpen jártam el, mint a virslis pizzánál.
Letakartam a pizzákat, 1,5 órát pihentek.
Előmelegítettem a sütőt 250 fokra.
A két pizzát egyszerre betettem a sütőbe, és 8-10 percig elősütöttem. (Közben egyszer megcseréltem őket a sütőben.)
Elősütés után kerültek rá a feltétek, amivel még 8-10 percig légkeveréssel 250 fokon készre sütöttem a pizzákat. (Sütés közben egyszer megcseréltem a tepsiket, hogy egyenletesen süljenek.)
Megjegyzés
Tényleges munka a pizza készítéssel nem sok van, inkább a várakozási idő a hosszú, amikor kétszer is kel a tésztánk. Így aztán célszerű reggel nyolckor begadasztani a pizzatésztát, ha délben ebédelni szeretnénk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/toltott-szelu-pizza/