Sanyikám (12éves) főzte ezt az ízletes, viszont gyorsan elkészíthető ételt. Én csak kis kukta voltam mellette, nagyon ügyes volt. Szeretettel ajánlom kipróbálásra. 🙂
Édes-savanyú szójás csirke
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Húshoz:
- 3 ek. olaj
- 500 g csirkemell
- só
- bors
Szószhoz:
- 4 ek. szójaszósz
- 4 kk. barnacukor
- 1 kk. 10 %-os ecet
- 2 dl víz
Sűríteni:
- 0,5 dl víz
- 3 kk. kukoricaliszt
Leírás
Előkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, feldaraboljuk.
- Sózzuk, borsozzuk. Kb. fél órát állni hagyjuk.
Hús elkészítése:
- A csirkemell darabokat forró olajba tesszük, megpirítjuk. Amikor elkészültek tányérra szedjük.
Szósz elkészítése:
- A hús maradék szaftjából készítjük az öntetet. Hozzáadjuk a szójaszószt, barnacukrot, ecete és vizet, felforraljuk.
- Közben 0,5 dl vizet elkeverünk 3 kiskanálnyi kukorica keményítővel és a szószhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett besűrítjük.
- Visszatesszük bele a húst, átkeverjük és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 3 embernek elegendő. Párolt rizzsel tálaltuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.