Az első csülköket zöldségágyon megsütjük, lepirítjuk, zöldségmártással, párolt lila káposztával és sült burgonyával tálaljuk. Az egészben sült sertéscsülök elkészítése nem túl munkaigényes (a sütő teszi a dolgát) viszont jó sok idő kell hozzá. Szóval ha igazán finom csülköt szeretnénk enni, akkor több órás sütési idővel számoljunk. De megéri kivárni, mert igazán finom étel.
Egészben sült sertéscsülök
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 6 db első csülök
- só
- 4 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 db zeller
- 3 db lila hagyma
- 1 db vöröshagyma
- 5-6 szál halványító zeller
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 6 szelet szalonna
- 2 szál friss rozmaring
- 1 ek. mustár
- kicsi olaj
Leírás
- A csülköket megmostuk, alaposan besóztuk. Egy éjszakát a hűtőben pihentek.
- Másnap a tepsit kikentem olajjal, erre kerültek a felszeletelt zöldségek, majd a hús, a szalonna és a rozmaring.
- Alufóliával letakarva, 180 fokon pároltuk 2 órát, majd 250 fokon még 1,5-2 órát sütöttem.
- Amikor a csülök már puha volt, levettem a fóliát, kivettem a zöldségeket és a pecsenyelevet, majd a csülköt visszatettem a sütőbe pirulni.
- Közben a krumplit is megsütöttük a csülökkel együtt a sütőben.
- Amíg a hús pirult a pecsenyelevet és a zöldségeket botmixerrel pürésítettem, mustárral és sóval ízesítettem.
- Lila káposztát megpároltam.
- Kb. fél óra elteltével a hús ropogósra sült, és a krumpli is elkészült.
- Ezek után nincs is más dolgunk, mint tálalni és jóízűen elfogyasztani.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.