Finom torta, amiben C-vitamin is van… egyszerű citromtortát készítettem a hétvégén. Érdemes elkészíteni, próbáljátok ki Ti is!
Egyszerű citromtorta
Hozzávalók
Tortalaphoz:
- 15 dkg. liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg. cukor
- 10 dkg. margarin (olvasztva) (olaj is jó)
- 1 tojás
- 2 dl. tej
Krémhez:
- Pár szem kék áfonya (ezt helyettesítheted más gyümivel is, igazából csak dísz)
- 1 kis doboz habtejszín (én a Lidl ben vettem)
- Kb. fél citrom leve
- 75 g. natúr joghurt
Leírás
Tortalap elkészítése:
- A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozod, majd kör alakú sütőformába öntöd.
- Kb. 180-200 fokon, légkeveréses sütőben 20-30 perc alatt készre sül.
- Várd meg míg meghűl, csak utána vedd ki a formából. Elméletileg nem ragad le, de ha véletlenül mégis, akkor picit késsel rásegíthetsz, hogy kijöjjön.
Krém elkészítése:
- Felvered a habtejszínt, majd hozzáadod a citrom levét.
- Ne ijedj meg, össze fog ugrani kemény krémmé.
- Ezt követően a 75 g. natúr joghurtot is belekeverheted.
- A krémet nem kell cukrozni, mert a habtejszín, legalábbis amelyikre én gondolok az édesített.
- Már csak annyi a dolgod, hogy felkened a krémet a tortára, dekorálod és kész is vagy.
És íme a kész citromtorta:
Comments are closed.