Kelt tésztát szerettem volna enni vacsorára, puhát, finomat, sósat… Viszont a spejz kissé üres volt és itt Kínában, XuKou faluban nem úgy van hogy kiszaladok a kis boltba vajat vásárolni. 🙂 Így igen egyszerűen a kövekezőképpen készítettem a sajtos csigát:
Egyszerű csiga sós töltelékkel
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 2 kk. só
- 1 csapott ek. szárított élesztő
- 100 ml tej
- 70 ml víz
- 2 ek. olaj
- Töltelék: ketchup és reszelt sajt
Leírás
Előkészítés:
- A lisztet átszitáljuk!
- A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és a víz felét. A folyadékkal óvatosan bánjunk, nem minden liszt egyforma, nekem 170 ml folyadékot vett fel a lisztem. Puha tésztát kell kapnunk, de ne legyen ragacsos.
- Jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Kb. egy órára letakarva, huzatmentes helyre félretesszük kelni.
- Tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A sajtot reszeljük.
Elkészítés:
- Amikor a tésztánk térfogata kb. a kétszeresére nőtt, akkor enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk.
- Tetejét kicsit meglisztezzük és elnyújtjuk. (kb. 7 mm vastagra)
- Nyújtás után kis ketchuppal megkenjük, megszórjuk a sajttal.
- Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
- Éles késsel felszeleteljük. Nekem 12 csiga lett, az pont belefér a kis tepsimbe.
- Tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek.
- Kb. 10 percet még kelesztjük. (Addig a sütőt előmelegítettem.)
- Majd 230 fokon sütjük. Nekem kb. 20 perc alatt sültek meg előmelegített sütőben, de ezzel is vigyázni kell, mert az enyém egy kis villanysütő, úgyhogy hosszabb ideig kell sütnöm.
- Tepsin hagyjuk kihűlni a csigákat.
Megjegyzés
A megadott mennyiségek duplázásával, kétszer ennyi csigát süthetünk. Érdemes, mert finom és gyorsan fogy!
Ha friss élesztővel készítjük, akkor az élesztőt feloldjuk egy kis langyos tejben és úgy adjuk a többi hozzávalóhoz. Nem szükséges felfuttatni, a nélkül is szépen meg fog kelni a tésztánk.
Ha friss élesztővel készítjük, akkor az élesztőt feloldjuk egy kis langyos tejben és úgy adjuk a többi hozzávalóhoz. Nem szükséges felfuttatni, a nélkül is szépen meg fog kelni a tésztánk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.