Talán van aki észrevette, hogy közel két hétre eltűntem…
Eltűntünk, ugyanis a fiúkkal meglátogattuk a férjemet Kínában. Mielőtt megérkeztünk, vett egy kis elektromos sütőt, hogy ha a fiúk ráéheznének a jó kis magyar kenyérkére (és persze hogy ráéheztek) tudjunk kenyeret sütni. A feladat adott volt, süssünk kenyeret kínai lisztből, egyszerű kis elektromos sütőben, mindenféle hókuszpókusz nélkül. A lisztet már korábbról ismertem, úgyhogy nem voltak kétségeim felőle, de a sütő teljesen ismeretlen volt számomra. Végül 3 kenyérkét is sütöttem, és ugyan nem lettek a legesleggyönyörűbbek, de fantasztikusan finomak voltak. 🙂
Egyik este kínai vendégünk volt, akit igazi magyaros vendéglátásban részesítettünk: paprikás krumplit főztem magyar kolbásszal, nokedlivel és friss kenyérrel, és még egy jó adag uborkasalátát is készítettünk hozzá.
Következő nap kicsit zsírosabb húst sikerült a férjemnek vásárolnia, így töpörtyűt sütöttem és még finom házi zsírunk is lett a friss kenyérhez. 🙂
Akkor lássuk, hogy hogy készült a magyar kenyér Kínában:
- 400 g liszt
- 2,5 dl víz
- 2 kk. só
- 7 g szárított élesztő
- 1 kk. ecet
- 1 ek. olaj
- A lisztet átszitáltam.
- Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretettem 30 percre pihenni.
- A 30 perc elteltével kicsit átmozgattam, majd még 60 percet kelesztettem.
- Enyhén lisztes pulton formáztam, sütőpapírral borított tepsire tettem, konyharuhával letakartam, majd még egy órát kelesztettem.
- Az utolsó 10 percben a sütőt előmelegítettem, a kenyér tetejét bevágtam, majd 210 fokon 40 perc alatt készre sütöttem. Amikor kisült, vizes kézzel többször megsimogattam (nincsen spric-flaskánk) és rácson hagytam kihűlni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.