Egyszerű sült répa volt ma a karaj mellé a köret ebédre. Nekem nagyon ízlik, persze a fiúk fűszeres sült krumplit kaptak, mert ők nem szeretik. Viszont aki szereti a répát, annak szívből ajánlom, mert finom és szinte “magától elkészül.” Nem is kéne leírni, mert annyira egyszerű, tényleg csak a kezdő konyhatündérek miatt írom le, no meg ötletadónak. Természetesen másfajta zöldséggel is elkészíthető, legyünk kreatívak és dolgozzon helyettünk a sütő. 🙂
Egyszerű sült répa
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- személyenként 3-5 répa (répa nagyságától és étvágytól függően)
- olíva olaj
Leírás
- A répát megpucoltam, szeleteltem. Km. 9-10 mm-es karikákra vágtam, kicsit sréhen hosszan.
- Jénaiba tettem, kicsi olíva olajjal meglocsoltam, összeforgattam, letakartam. (Nem sóztam meg egyáltalán.)
- Majd 210 fokon kb. egy órát sütöttem. Az utolsó pár percben levettem a jénai tetjét, úgy sütöttem készre.
- Mustáros karaj mellé köretként tálaltam.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A mustáros karaj receptjét itt találod: mustáros karaj recept
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.