Egyszerű vizes kifli, minden faxni nélkül, mert szeretjük. Viszonylag hamar készen van, és ami a legfontosabb, hogy nagyon finom! 🙂
Egyszerű vizes kifli
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 3 kk. só
- 1 ek. burgonya pehely
- 25 g friss élesztő
- 3 dl víz
- 2 ek. olaj
Leírás
- A lisztet átszitáljuk.
- A száraz hozzávalókat (liszt, só, burgonya pehely) egy műanyag kelesztőtálba mérjük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk az élesztőt, langyos vizet, olajat és alaposan kidagasztjuk.
- Letakarjuk, 60-90 percig pihentetjük, míg a duplájára nem nő a tészta.
- Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítjuk, két részre osztjuk, az első darabból egy kb. 35 cm-es kört nyújtunk. Ezt 6 cikkre vágjuk, és a cikkeket egyenként (vastag részétől kezdve) feltekerjük. Enyhén megsodorjuk, meghajlítjuk, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük. Így járunk el a többi darabbal és a tészta másik felével is. Én két tepsire osztottam el a 12 db kiflit.
- Vízzel megspricceltem.
- A sütőt 190-200 fokra előmelegítettem.
- Ezen idő alatt a kiflik a konyhapulton pihentek.
- Kb. Fél óra elteltével 190-200 fokon kb. 15-20 percet sültek. (Két tepsivel egyszerre, fél időben megcseréltem őket.)
- Sütés után enyhén megspricceljük vízzel és rácson hagyjuk kihűlni a kifliket.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A weboldalon találsz még pár kifli receptet… ha kedvet kaptál kedves Olvasóm, katt. ide a recptekért: egyszerű kefíres kifli, tejes kifli, magvas rozsos kifli, korpás kifli
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.