Úgy néz ki a héten megérkezett a jó idő, így idén is elkészült az első adag házi fagyink és/vagy jégkrémünk. Nem kell vele sokat pepecselni, egészséges és finom. A srácok nagyon szeretik, a fagyit tegnap örömmel kanalazták, a jégkrémet pedig úri módon, a ma délutáni kerti játék után a kádban fogyasztották el. 🙂
Epres banános házi fagyi/jégkrém
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 350 g eper
- 2 érett banán
- 1 kis pohár natur joghurt (125 g)
Leírás
- Az epret megtisztítottam, banánt megpucoltam, hozzáadtam a joghurtot.
- Botmixerrel pürésítettem. (Ha nem elég édes, akkor édesíthetjük. Nekünk jó érett volt a banán, nem kellett édesítenem.)
- Műanyag "jégkrémtartóba" adagoltam (nekem 4 darabos van), mélyhűtőbe tettem.
- A maradékot szintén mélyhűtőbe tettem, majd óránként megkevertem. (Előszőr a széleinél kezd fagyni, ha hűtés közben megkeverjük, akkor egyenletesebben hűl és fagy.)
- Nem tudtuk kivárni a hűlési időt, még kissé puhán megkóstoltunk két pohárkával, fagylaltként fogyasztottuk el.
- A jégkrémek egy éjszakát a mélyhűtőben pihentek, másnap délután kóstolták meg a fiúk.
Megjegyzés
Kb. 4 gombóc fagyi és 4 db jégkrém lett ebből a mennyiségből.
A fagyi és jégkrém hűlési ideje természetesen a mennyiségtől és a forma méretétől is függ.
A fagyi és jégkrém hűlési ideje természetesen a mennyiségtől és a forma méretétől is függ.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Tavaly is készítettem itthon fagyit, recepteket itt találod: házi fagyi receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.