Könnyű kakaós piskóta, ízletes epres-pudingos krém, tetején eper és piskótatallér, na meg egy kis csoki. Nagy adag, finom és igen kiadós, 30 kocka sütemény lesz belőle.
Epres piskótakocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 db "L" méretű tojás
- 6 ek. cukor
- 5 ek. liszt
- 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
Krémhez:
- 1 csom. főzős vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 50 g ráma
- 150 g sajtkrémes tejdesszert
- 100 g cukor
- 50 g ráma
- 500 g eper (náhány szemet díszítéshez félretenni)
Tetejére:
- 400 ml Hulala hab
- néhány szem eper
- 40 db piskóta tallér
- 40-50 g csokoládé olvasztva
Leírás
Piskóta készítése:
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
- A sárgáját a cukorral szintén jól kikeverjük.
- Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is hozzászitáljuk, majd óvatosan szilikonkanál segítségével összekeverjük.
- Sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük.
- Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém készítése:
- A pudingot a 3 dl tejjel megfőzzük, hozzákeverjük az 50 g rámát, hűtjük.
- A satjkrémes tejdesszertet, a cukrot, a rámát kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kis kockára vágott epret. Összekeverjük.
Sütemény összeállítása:
- A kihűlt piskótát tálcára helyezzük, széleit levágjuk, rákenjük a krémet.
- Erre kenjük a 4 dl habbá vert Hulalát.
- A hab tetejére eperdarabokat és piskótatallért rakunk, 6 x 5 , azaz 30 darabot, úgy hogy majd kockára tudjuk szeletelni a süteményt.
- Végül olvasztott csokoládéval meglocsoljuk a sütemény tetejét.
- Néhány órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel 30 kockára vágjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.