Egyszerű, sütés nélkül elkészíthető édesség az epres túrókocka. Nem kell órákat a konyhában tölteni, kb. 30 perc alatt elkészíthető. Amikor nincs időm, vagy foglalt a sütőm vagy egyszerűen csak nincs kedvem pepecselni, akkor készítem. Ez egy tavalyi recept, de lassan közeleg az eper szezon, így gondoltam megírom, hátha valaki más is szívesen elkészítené. Természetesen más gyümölccsel is próbálkozhatunk, én már konzerv barackkal is készítettem, azzal is finom volt. 🙂
Epres túrókocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 54 db szögletes háztartási keksz
- 250 g túró
- 2 dl Hulala
- 500 g eper
- ízlés szerint cukor
- Tetejére: tortazselé (elhagyható)
Leírás
Előkészítés:
- A tepsit (20 x 26 cm) kibéleljük folpakkal.
- Kirakjuk egy sor keksszel. (24 db keksz került a tepsi aljára.)
Elkészítés:
- A Hulalát kemény habbá verjük.
- Az epret megtisztítjuk, 6 db-ot félreteszünk a tetejére, a többit kockára vágjuk.
- A túrót összekeverjük a Hulalával és az eperrel, ha szüksége cukorral édesítjük.
- A krémet a kekszekre kanalazzuk, elegyengetjük.
- Tetejét egy sor keksszel kirakjuk. (30 db keksszel borítottam be a krémet.)
- Hűtőben pár órát pihentetjük.
- A maradék epreket 4 részre vágjuk.
- Amikor jól meghűlt a krém, a süteményt a tepsiből kiborítjuk, a folpackot eltávolítjuk. (Mostantól az alja lesz a teteje.)
- A tejét vékonyan megkenjük zselatinnal, minden kekszre egy db epret teszünk, ismét lekenjük zselatinnal.
- Pár percre betesszük a hűtőbe, amikor megdermed a zselatin a kekszek mentén felszeletelhetjük.
Megjegyzés
A tetejére tortazselét tettem. A zselatin elkészítése a zacskón feltüntetett felhasználási javaslat szerint történt. Egy fél csomag bőven elegendő.
A 8-as lépés kimaradt a receptből, 2016.03.19-én pótoltam. Elnézést kérek!
A 8-as lépés kimaradt a receptből, 2016.03.19-én pótoltam. Elnézést kérek!
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A weboldalon még jó néhány sütés nélkül elkészíthető édes finomságot találsz, ha kedvet kaptál katt. ide: sütés nélkül készülő finomságok
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.