Amikor az ember fogyni szeretne és ezért meghatározott étrendet követ vagy bizonyos élelmiszereket kizár az étkezéséből, akkor igazán kreatív konyhatündérré válik. Egyfolytában azon agyal, hogy a tiltott listás hozzávalókat mivel helyettesítheti. Hát így voltam én is a tojáskrémmel. Mert tojást ehetünk este is, de pl. vajat, zsírt, margarint nem, ami pedig kellett volna az eredeti tojáskrém recepthez.
A tojáskrém laktató, még akár húshoz is ehetjük köretként, de nagyon finom, ha éppen a fűrészporízű extrudált kenyeredet szeretnéd valami csodás krémmel feldobni. Tegnap este egy alap receptet készítettem el tojás, saját készítésű házi kefir, só és pirospaprika felhasználásával.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék ♥
Mivel lehet még feldobni a tojáskrémet?
Itt már nem csak diétás hozzávalók vannak: majonéz, mustár, apróra vágott hagyma vagy paprika, piros arany, bors, köménymag, petrezselyemzöld, zöld fűszerek, reszelt sajt, olívabogyó, stb…Hirtelen ezek jutottak eszembe. A majonézt leszámítva minden összetevővel próbáltam már, persze nem egyszerre. Ha a diéta engedi a sajtot, akkor az alaprecept reszelt sajttal is nagyon finom, lehet vegyesen füstölt sajttal is.
Ma reggel házi készítésű zabpelyhes zsemlére kentem. Nyam-nyam 🙂
- 6 db közepes tojás
- 1 ek kefír vagy tejföl
- só
- őrölt pirospaprika vagy pirosarany
- Keményre főzzük a tojásokat és a héjuk eltávolítása után, még melegen összetörjük pl. egy krumplinyomó segítségével.
- Hozzáadjuk ízlés szerint a sót és a paprikát majd kb. egy ek. kefirt vagy tejfölt. Ha lágyabban szeretnéd, adj hozzá óvatosan még egy kis kefirt. Nem kell félni, egyáltalán nem lesz savanyú, nem is lehet érezni a kefir ízét.
Jó étvágyat!
Mikei Erika – mókuslekvár.hu
2015.03.05.
Comments are closed.