Végre eljutottunk oda is, hogy mindkét fiam megeszi a fasírtot, így most már rendszeresen szerepel az itthoni étlapunkon. Általában friss darált húst veszek és egy jó nagy adagot készítek, amiből a maradékot a mélyhűtőbe teszem, hogy legyen mit elővenni, amikor szorít az idő. Pl. borsófőzelékhez, krumplipüréhez remek feltét, főleg hogy csak fel kell melegíteni legközelebb.
Fasírt sütőben sütve
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 1000 g darált hús
- 4 kk. só
- 4 kk. pirospaprika
- 2 kk. őrölt bors
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 4 zsemle
- zsemlemorzsa
- olaj
Leírás
- A darált húst fűszerezzük, alaposan elkeverjük.
- Közben a zsemléket beáztatjuk, kinyomjuk belőle a vizet és a húsra morzsoljuk. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, amivel szintén elkeverjük.
- Kicsit állni hagyjuk, ismét keverjük, ha szükséges még egyszer sózzuk, fűszerezzük.
- Pogácsákat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Sütőpapírral borított tepsire tesszük, olajat öntünk alá.
- Betesszük a sütőbe sütni, 250 fokra. Én általában hideg sütőben indítom, jó 30 perc után megfordítom a fasírtokat és visszaveszem a hőmérsékletet 230 fokra.
- kb. még fél óra alatt 230 fokon készre sütöm a fasírtokat.
- Papírtörlőre szedem.
Megjegyzés
A húspogácsák méretétől függően 20-24 db jön ki ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2019.05.29. A fasírtok közepébe sajtkockát is tehetünk, már aki szereti. Utána ugyanúgy sütőben megsütjük. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.