Az apróra sütött fasírtgolyó igen népszerű nálunk, a gyerekek imádják bekapkodni. Ha vendégek jönnek, akkor készítem a legtöbbször. 🙂 Az összetétele a hagyományos fasírté, csak nem sütőben sütöm, hanem normál módon olajban. Aprók, finomak olyan “egyél meg!” falatkák. Legutóbb feta sajtos vitaminsalátával tálaltam.
Fasírtgolyó
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 500 g darált hús
- 2 kk. só
- 2 kk. pirospaprika
- 1 kk. őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 zsemle
- zsemlemorzsa forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Leírás
- A darált húst fűszerezzük, alaposan elkeverjük.
- Közben a zsemléket beáztatjuk, kinyomjuk belőle a vizet és a húsra morzsoljuk. Jól összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, amivel szintén elkeverjük.
- Kicsit állni hagyjuk, ismét keverjük, ha szükséges még egyszer sózzuk, fűszerezzük.
- Apró golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Sütőpapírral borított tepsire tesszük, olajat öntünk alá.
- Forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Forrón, langyosan vagy hidegen is fogyasztható.
Megjegyzés
Hideg tálakhoz remek ötlet, gyerekek és felnőttek kedvence. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2016.10.15. Elfogyott a zsemlemorzsám, így zabpehelybe forgattam a fasírtot. Finom és ropogós lett. 🙂 Én kelbimbó főzelékkel, a fiúk mindenféle finomsággal ették.
2017.02.20. Zsemlemorzsa hiányában, most búzakorpába forgattam a fasírtokat. Hagyományos méretben, hagyományosan sütve készítettem el. 10 db lett, finom ropogós volt kívül. Zöldborsófőzelékkel kínáltam. 🙂
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.