Igazi finom csemege, viszont egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Párolt kelbimbóval és rizzsel tálaltuk. Azaz a fiúk, mert a fiúk készítették egy kicsi apai segítséggel. Sanyika a rákot, Istvánka a hal steak-et készítette. Én kényeztetve voltam, csak egy kevéske mosogatás maradt nekem ebéd utánra.
Fokhagymás-csilis garnéla
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 20 db garnéla (45 dkg volt.)
- 1-2 csilipaprika
- 7 gerezd zúzott fokhagyma
- kicsi vaj
Leírás
Előkészítés:
- A rák fejét levágjuk, alaposan megmossuk. Többször átmossuk, míg a víz tiszta nem lesz alatta.
- A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.
- A csilipaprikát is szeleteljük.
Elkészítés:
- Serpenyőbe vagy wokba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a fűszereket, kicsi vizet, majd fedővel letakarva 10-15 perc alatt megpároljuk.
- Párolás után, azon melegében elfogyasztjuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre!
Halászlé és sülthal receptjeim is vannak a weboldalon. Aki kedveli a halakat, annak szeretettel ajánlom. Itt találhatók a receptek és a fázisfotók: Halas receptek.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.