Teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával, ízletes és mutatós fonott kalácsot készítettem. Ha nincs kedvünk vagy időnk, természetesen fonás nélkül is elkészíthetjük.
Fonott kalács - teljes kiőrlésű
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztába:
- 300 g teljes kiőrlésű búzaliszt (BL-196)
- 100 g finomliszt (BL-55)
- 80 g kovász
- 250 ml tej
- 1 kk. só
- 50 g xilit
- 10 g élesztő
- 50 g vaj
- 1 tojás sárgája
Kenni:
- 1 tojás fehérje
Leírás
- A hozzávalókat dagasztógép üstjébe mértem, a gép 6-8 percig dagasztotta.
- Letakartam, 50 percig pihentettem a tésztát.
- Enyhén lisztezett felületre borítottam a tésztát és 2 egyenlő részre osztottam. (Én mérleggel mérem, mert rossz a szemmértékem.) Majd 4-4 egyenlő részre.
- Enyhén lisztezett felületen megsodortam, majd 4-4 szálat összefontam.
- Papírral fedett formába tettem, 30 percet pihentettem őket. Tetejét a maradék tojás fehérjével kentem meg.
- Majd előmelegített sütőben, 170 fokon sütöttem kb. 40 percig a kalácsokat. (Fél időben kivettem a formából és úgy sütöttem tovább.)
- A kész kalácsok súlya: 2 x 400 g lett.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.