A titok, hogy friss és zsenge kukoricát vegyünk, főzzünk. Ekkor biztosan ízletes és roppanós főtt kukorica lesz a végeredmény. Múlt héten kétszer is főztünk a telken bográcsban. Mindkét alkalommal nagyon, de nagyon finom lett. Szóval rakjunk egy nagy tüzet, készítsük elő a bográcsot s hajrá, már készíthetjük is a finom főtt kukoricát.
Főtt kukorica bográcsban
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- nagy bogrács és állvány
- tüzifa
- 10-20 cső kukorica étvágytól függően
- víz
- tálalásnál: só
Leírás
- A kukorica levelét leszedtem, a szép tiszta levelekkel a bográcsot kibéleltem.
- A haját és a külső, szárazabb levelit a komposztba dobtam, mert nincs rá szükség.
- A kukorica csöveket kettétörtem, mert így jobban elhelyezhető a bográcsban.
- Amikor belekerült az összes kukorica a maradék levéllel letakartam a csöveket.
- Felöntöttem friss vízzel, úgy hogy ellepje a kukorica csöveket és indulhat a főzés.
- Forrástól számítva kb. 30 percet főztük, roppanós, ízletes, édes főtt kukorica lett a végeredmény.
- Levében tartható, tálalás előtt szedjük tálcára.
- Evés közben ízlés szerint sózzuk.
Megjegyzés
Amikor 20 csövet főztünk, kb. 1 óra volt míg felforrt a víz, utána 30 perc már elég is volt a kukoricának. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.