Főtt kukorica elkészítésének “fortélyai”: Ha sikerül friss és zsenge kukoricát választanunk, akkor nem is kell túl sokáig főzni és hipp-hopp ehetjük az ízletes kukoricát. Én már többször főztem, általában forrástól számított 30 perc elegendő a frissen szedett, zsenge kukoricának. Vásárláskor mindenképpen győződjünk meg róla, hogy a kukorica zsenge és friss, a szemek feszesek, hibátlanok. Próbaképpen egy szemet a körmünkkel megnyomhatunk, ha a nyomásra folyadék “spriccel és távozik”, akkor friss a kukorica. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, akkor valószínűleg finom főtt kukoricát vehetünk és ehetünk. 🙂
Főtt kukorica
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Család és étvágy nagyságától függően:
- fejenként 2-3 cső kukorica
- víz
- só
Leírás
- A kukorica külső leveleit leszedem, kukába kerül.
- A zsengébb leveleit leszedem, félrerakom.
- A haját is eltávolítom.
- Egy nagy fazék aljára kerül némi zsengébb levél, majd rá a kukorica csövek.
- Felengedem vízzel, úgy hogy ellepje, majd betakarom a maradék levéllel.
- Forrástól számítva kb. 30 percet főzöm. Érdemes evés előtt megkóstolni, hogy biztosan megfőtt-e.
- Levében tartható, tálalás előtt szedem jénaira.
- Evés közben mindenki ízlés szerint megsózza.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.