És akkor a mai napi harmadik, francia recept alapján készített finom, gyors és édes süteményem következik, amit szintén drága, francia barátnőm, Sabine receptje szerint készítettem. Ehhez a francia csokis sütihez nem kell sok hozzávaló, pár perc munkával elkészíthető és nagyon finom. Mindösszesen 40 perc elteltével készen is voltam vele, pedig vízfürdőn olvasztottam a csokit, nem mikróban. 🙂
Francia csokis süti
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 135 g csokoládé
- 80 g vaj
- 2 tojás
- 145 g cukor
- 130 g liszt
- 1 kk. sütőpor
- 1 ek. ét kakaópor (ha nem jó minőségű a csokoládénk)
- tetejére kis porcukor
Leírás
- A sütőt 180 fokra állítottam, bekapcsoltam.
- A csokit és a vajat vízfürdőn megolvasztottam. (Mikróban is lehet.)
- A tepsit fóliával kibéleltem.
- A lisztet kimértem, hozzáadtam a sütőport.
- Amikor megolvadt a csoki és a vaj, elkevertem, hozzáadtam két tojást és a cukrot, azzal is elkevertem, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet.
- A színe alapján úgy ítéltem meg (elég világosnak tűnt), hogy 1 ek. ét kakóport is nyugodtan belekeverhetek. Beleszitáltam a kakaóport, majd alaposan elkevertem.
- Fóliával kibélelt, 20 x 26 cm-es tepsibe öntöttem, kicsit eligazítottam.
- Előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon készre sütöttem.
- Amikor kivettem a sütőből enyhén megszórtam porcukorral.
- Miután kihűlt felszeleteltem.
Megjegyzés
Kedves Olvasóm felhívta a figyelmemet rá, hogy a tepsi mérete hibásan szerepelt a leírásban. Javítottam. Elnézést kérek! A tepsi mérete 20 x 26 cm! Köszönöm Györgyi! 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a francia édességekhez, a mai napi másik két francia süteményem receptjét itt találod: francia csokis keksz, francia kókusz csók
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.