Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, virslivel gazdagítva, finom és tartalmas leves. Egy hagyományos kelt tésztás finomsáot, pl. kakaós csigát vagy egy klasszikus almás pitét ajánlok utána.
Frankfurti leves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- Fél fej kelkáposzta (680 g volt)
- 2 db burgonya (300 g)
- 4 liter víz
- só
- törött bors
- majoranna
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek. liszt
- 8 db virsli
- pici olaj
Leírás
- A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, 4 liter vízzel felöntjük, feltesszük főni.
- Sót, borsot, majorannát adunk hozzá. Letakarva félpuhára főzzük. (10-15 perc.)
- Amíg fő a leves a virslit karikára vágjuk, pici olajon megpirítjuk.
- Amikor a zöldségek majdnem puhák hozzáadjuk a virslit és habarást készítünk.
- A tejfölt egy evőkanálnyi liszttel elkeverjük, a levesből egy merőkanálnyi forró levet rámerünk, elkeverjük, majd a leveshez öntjük.
- Készre forraljuk.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre:
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.