Egy kosárka friss fügéhez jutottam, aminek egy részéből gyorsan fügés kekszet sütöttem. Egészséges és finom, nem túl édes. 🙂 Zabpehely, teljes kiőrlésű lisztek és cukor helyett méz van benne. Zárható dobozban tárolható, így csak elő kell venni tízórai idején vagy a délutáni kávézásnál. Hasonlít kicsit a házi jó reggelt kekszeimhez, de azért egy kicsit mégis más.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Fügés keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- csipet só
- ½ kk. sütőpor
- 60 g vaj
- 60 g méz
- 1 db L méretű tojás
- 100 g friss füge (5-6 db mérettől függően)
Leírás
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást és a kockára vágott fügét, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát.
- Egy nejlonon tömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30-60 percre mélyhűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
- Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő elegendő neki.)
Megjegyzés
26 db kis keksz lett ebből a mennyiségből. Pont egy tepsire ráfért.
Zárható dobozban hosszabb ideig eltartható.
Zárható dobozban hosszabb ideig eltartható.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.