Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyekrém, tejszínhab és egy kevéske kakaópor, készen is van a finom gesztenyekocka. Anyukám születésnapjára készítettem, 30 szeletes, kiadós, igazán finom sütemény.
Gesztenyekocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 6 db nagy méretű tojás
- 6 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 2 csom. főzős vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 6 dl tej
- 150 g ráma
- 2 db (400 g) gesztenyemassza
- 1 ü. rumaroma (38 ml)
Tetejére:
- 400 ml Hulala
- 1 kk. kakaópor (szitálni)
Leírás
Piskóta készítése:
- A tepsit sütőpapírral/alufóliával kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
- A sárgáját 6 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
- Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadjuk a 4 ek. lisztet és 2 ek. kakaóport is hozzászitáljuk, majd óvatosan szilikonkanál segítségével összekeverjük.
- Sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük.
- Előmelegített sütőben 220 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. (Nekem kb. 30 x 36 cm lett a nagysága.)
Krém készítése:
- A két csomag pudingot a 4 ek. cukorral és 6 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük.
- A 2 db gesztenyemasszát kiolvasztjuk, 150 g rámával és 1 ü. rumaromával habosra keverjük.
- Amikor kihűlt a puding összekeverjük a gesztenyés krémmel.
Tetejére:
- A lehűtött Hulalát kemény habbá verjük.
Sütemény összeállítása:
- A kihűlt piskótáról lehúzzuk a papírt, széleit levágjuk, rákenjük a gesztenyés krémet.
- Erre kerül a hab. (A habot habzsákból, csillagcsővel nyomtam a sütemény tetejére, 5 x 6 db kis "rózsányit".)
- A tetejét ét kakaóporral enyhén megszórtam.
- Néhány órára hűtőbe tettem, majd 30 kockára szeleteltem.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.