Gesztenyelisztes kekszet sütöttem. Gluténérzékenyek és paleo étrendet követők is fogyaszthatják, nem tartalmaz fehér lisztet de még cukrot sem. Édesítésre xilitet használtam, persze mindenki cserélje le az általa kedvelt édesítőre. Omlós, puha, keksz lett a végeredmény, jól vizsgázott a gesztenyeliszt.
Gesztenyelisztes keksz
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 100 g gesztenyeliszt
- 25 g xilit
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 "S" méretű tojás
- 4 ek. folyékony kókuszolaj (30 g)
Leírás
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
- A szárazanyagokat kimérjük, elkeverjük. (liszt, xilit, só, szódabikarbóna)
- Hozzáadjuk a tojást és a kókuszolajat, elkeverjük.
- A masszát 10 percet pihentetjük.
- A tésztából lecsípünk egy darabot, kis gömböket formázunk, majd a két tenyerünk között ellapítjuk.
- Sütőpapíral fedett tepsire tesszük.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon, 8 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
20 db pici (falatnyi) keksz lesz ebből a mennyiségből.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
A fotón látható süteményes doboz és bögre nővérkém webáruházában elérhető: www.gasztrokreativ.hu
A gesztenyelisztet Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította.
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.