Egyszerű, gyors és finom ez a sütés nélkül elkészíthető gesztenyés kekszes sütemény. A közepébe még 2 nagy banánt is beletettem, így igazi kalóriabomba ez a finomság. Hamar elkészíthető, csak pár órát kell a hűtőben pihennie, hogy a keksz megpuhuljon.
♥ Cukrász és gasztroajándék kellékeket itt találsz: gasztroajándék webáruház ♥
Gesztenyés kekszes
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 3 ek. cukor
- 250 g gesztenyemassza
Rétegezéshez:
- 1 csomag szögletes háztartási keksz
- 2 nagyobb banán
Leírás
Előkészítés:
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. (1-2 óra elég neki, nem szeretem mikróban olvasztani.)
- A jénait fóliával kibéleljük. (Mérete kb.: 18 cm x 28 cm)
Elkészítjük a krémet:
- A tojássárgáját a cukorral és a mascarponeval összekeverjük.
- Hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Sütemény összeállítása:
- A jénaiba leteszünk 1 sor kekszet, erre kerül a krém fele, a két banán, majd a krém másik fele.
- Végül beterítjük egy sor keksszel.
- Pár órára letakarva a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
- Kiborítjuk a jénaiból és a kekszek mentén szeleteljük.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.