Gesztenyés mascarpones kocka. Finom, kiadós és viszonylag hamar elkészíthető sütemény. A piskóta a mákszemektől különleges, a sütemény pedig a tetején lévű meggytől pikánsan savanykás. 🙂
Gesztenyés mascarpones kocka
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Piskótához:
- 9 tojás
- 9 ek. cukor
- 8 ek. finomliszt
- 1 ek. szemes mák
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 3 ek. cukor
- 250 g gesztenyemassza
Tetejére:
- 24 db babapiskóta
- 1 doboz hulala (2 dl)
- 36 szem meggy
- reszelt gesztenyepüré vagy csoki reszelék
Leírás
Előkészületek:
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. (Pár óra elég neki, nem szeretem mikróban olvasztani.)
- A sütőt bekapcsoljuk, 230 fokra állítjuk.
- A tepsit fóliával kibéleljük. (Tepsiméret kb.: 28 cm x 34 cm)
Piskóta:
- A 9 db tojást szétválasztjuk, egy kisebb tálba a sárgáját, egy nagyobba pedig a fehérjét tesszük.
- A fehérjét gép habverővel kemény habbá verjük. (Akkor jó, ha már nem esik ki a tálból a hab ha fejreállítjuk. Ez kb. 1,5 perc max. fokozaton.)
- A sárgájához hozzátesszük a 9 ek. cukrot, habverővel fehéredésig keverjük.( Ez is kb. 1,5-2 perc)
- Majd a fehérje habhoz hozzáöntjük a cukros sárgáját, hozzátesszük a lisztet és a mákot. Ezt már csak fakanál segítségével, óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne nagyon törjük össze.
- Majd a fóliával bélelt tepsibe simítjuk és kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Hűtjük.
Krém:
- A tojássárgáját a cukorral és a mascarponeval összekeverjük. Hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és a felvert tojásfehérjét.
Sütemény összeállítása:
- Alulra kerül a piskóta, erre kenjük rá a krémet.
- A krémre szép sorban rátesszük a babapiskótát.
Díszítés:
- Tetejét a felvert hulalával díszítjük, majd a meggy szemeket is rátesszük.
- Végül reszelt gesztenyemasszával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.
Megjegyzés
Leírva kicsit hosszú és talán bonyolultnak tűnik. De nem bonyolult és megéri elkészíteni, mert finom és nagyon kiadós.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.