Gesztenyés piskóta variáció. Kakaós, mákos és diós piskóta finom gesztenyés krémmel rétegezve. Húsvétra készítettem. Finom, kiadós és mutatós sütemény. Érdemes elkészíteni.
Gesztenyés piskóta variáció
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Diós piskótához:
- 3 db nagy méretű tojás
- 3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 2 ek. darált dió
Mákos piskótához:
- 3 db nagy méretű tojás
- 3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 2 ek. darált mák
Kakaós piskótához:
- 3 db nagy méretű tojás
- 3 ek. cukor
- 2 ek. liszt
- 1 ek. ét kakaópor
Krémhez:
- 2 csom. főzős vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 250 g gesztenyemassza
- 250 g ráma
- 150 g cukor
Tetejére:
- 200 ml Hulala
- Ét kakaópor (szitálni)
- 42 szem csokicsepp (elhagyható)
Leírás
Piskóta készítése:
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük.
- A sárgáját 3 ek. cukorral szintén jól kikeverjük.
- Összeöntjük a fehérjét és a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a diót, majd óvatosan szilikonkanál segítségével összekeverjük.
- Sütőpapíros tepsire öntjük, elegyengetjük.
- Előmelegített sütőben 250 fokon 7 perc alatt készre sütjük. (Nekem kb. 30 x 35 cm lett a nagysága.)
- Ugyanígy elkészítjük a mákos és kakaós piskótát is.
- Amikor kihűltek, lehúzzuk róla a papírt.
Krém készítése:
- A két csomag pudingot 8 dl tejjel megfőzzük, kihűtjük.
- A kiolvasztott gesztenyemasszát összekeverjük a rámával, cukorral, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük.
Sütemény összeállítása:
- A kakaós piskótát tálcára helyezzük, rákenjük a gesztenyés krém harmadát.
- Erre kerül a mákos piskóta majd ismét a krém egyharmad része.
- Végül a diós piskóta és a maradék krém.
- Megszórtam kakaóporral, majd néhány órára hűtőbe tettem.
- Hűtés után kockákra szeleteltem.
Díszítés:
- A lehűtött Hulalát kemény habbá vertem és csillagcsöves habzsákból minden sütemény közepére egy habrózsát nyomtam. (Ekkor derült ki, hogy hiba volt leszórni kakaóporral, mert nem nagyon akart a hab a kakaóporhoz "ragadni". Szóval a kakaóporos szórást a hab után érdemes csinálni.)
- És utolsó lépésként minden egyes hab tetejére egy szem csokicseppet tettem díszítésként.
Megjegyzés
Finom, kiadós, mutatós sütemény. Két nagy kerek tálcával (42 db) lett belőle. Így egyiket anyukámékhoz vittük, a másikat pedig Endrődre. 🙂
Ha valaki kicsit egyszerűsíteni szeretne rajta, akkor süssön pl. csak kakaós piskótát...
Ha valaki kicsit egyszerűsíteni szeretne rajta, akkor süssön pl. csak kakaós piskótát...
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre…
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.