Gluténmentes házikenyeret sütöttem. Szafi Free hajdinás lisztkeveréket használtam, de kicsit eltértem a csomagoláson feltüntetett recepttől. Dúsítottam magvakkal, és csak 250 g lisztet használtam fel egy adag kenyérhez. 480 g-os ropogós kérgű, puha bélzetű kenyér lett az eredmény. Elégedett vagyok a végeredménnyel. Szeletelésnél sem morzsálódik, jóízű. Szeletelésnél ugyan a szezámmag lepergett egy kicsit, de ez legyen a legnagyobb gondom az életben. 🙂
Gluténmentes házikenyér
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g gluténmentes lisztkeverék
- 1 kk. (4 g) himalaja só
- 1 ek. tökmag
- 1 ek. szotyi
- 1 ek. szezámmag
- 3 ek. (35 g) frissen csavart citromlé
- 250 ml langyos víz
Formázáshoz:
- 1 ek. liszt
- 1 ek. olvasztott kókuszolaj
- szezámmag szóráshoz
Leírás
- A szárazanyagokat egy műanyag tálba kimértem, összekevertem.
- Hozzáadtam a vizet és a frissen csavart (átszűrt) citromlevet.
- A tésztát összekevertem, majd 2-3 percig dagasztottam.
- Félretettem 5 percet pihenni.
- Majd lisztes felületen ízlés szerint megformáztam. Hosszúkásra.
- Tetejét olvasztott kókuszolajjal megkentem, szezámmaggal megszórtam.
- Sütőpapírral fedett tepsire tettem, 20 percig pihentettem. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem.
- Végül 45 percet sütöttem a kenyeret 180 fokon, majd 10-15 percet 200 fokon, míg szépen megpirult.
- Rácsra tettem hűlni.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
További gluténmentes receptjeimet itt találod: gluténmentes receptek
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.