Teljes kiőrlésű hajdinalisztes palacsintát sütöttem. Gluténmentes, tehát glutén érzékenyek is fogyaszthatják. A liszt teljesen jól vizsgázott, nem csomósodott, nem szakadt, nem égett, egyszóval semmi gond nem volt vele. Ízében egy kicsit különbözik a hagyományos, finomlisztes palacsintától, de örömmel jelentem, hogy a válogatós nagy fiam is megette túróval és nutellával. 🙂
Gluténmentes palacsinta - hajdinalisztes
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű hajdinaliszt
- csipet himalaja só
- 1 ek. cukor
- 1 ek. olaj
- 1 "L" méretű tojás
- 3 dl tej
- 1 dl enyhe ásványvíz
Leírás
Előkészítés:
- A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, elkeverjük.
- Hozzáadjuk a folyadék ⅓ részét, elkeverjük.
- Végül hozzáadjuk az olajat és a maradék folyadékot, elkeverjük.
Elkészítés:
- Teflonos palacsintasütőben további olaj hozzáadása nélkül sütöm. (Könnyű, egyáltalán nem zsíros palacsinta a végeredmény.)
- Kis merőkanállal egy adagot a serpenyőbe öntök, gyengéd mozdulattal szétterítem.
- Ha az első fele pirulni kezd, lapos fakanállal átfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
- Amikor mindkét oldala megsült, egy tányérra teszem, lefedem, hogy ne száradjon ki a széle.
- Így járok el a maradék tésztával is, szépen egyesével kisütöm a palacsintákat. (Kicsit nehezebben pirul, mint a hagyományos búzalisztes palacsinta, illetve kicsit "nyúlósabbnak" tűnik a nyers tészta, de teljesen jól kezelhető.)
- Ebből a mennyiségből 10 db normál méretű palacsinta süthető.
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
Ha kedvet kaptál a palacsinta sütéshez, akkor nézz körül bátran, mert van néhány klassz palacsinta receptem: palacsinta receptek
A lisztet és a sót Partnerünk, az Egészségmarket webáruház biztosította: www.egeszsegmarket.hu
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.