Ez egy tökéletes gofri recept, nagyon sokszor elkészítettük már. Egy kedves barátnőmtől kaptam, azóta mindig e szerint sütjük a gofrit. Ízlés szerint kínálhatjuk csokival, nutellával, mogyorókrémmel, lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, gyümölcsöntetekkel, ki mivel szereti.
- 125 g porcukor (ízlés szerint)
- 250 g liszt
- ½ cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 125 g vaj vagy ráma
- 2,5 dl tej
- 3 db tojás
- A lisztet átszitáljuk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
- A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor) egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, puha vajat/rámát és a tej felét. Csomómentesre keverjük. (Gépi habverővel szoktam, hamar készen van.) Majd hozzáadjuk a maradék tejet, azzal is elkeverjük.
- Végül hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, amivel óvatosan (fakanál segítségével) összekeverjük.
- Gofrisütőben, 2-2,5 fokozaton szoktam sütni. A sütési idő kb. 35-40 perc, ez alatt a teljes adag kisüthető. (Attól függően, hogy mennyire pirosra sütjük.)
2016.03.20. Málnaöntetet készítettem a gofrihoz, ami nagyon gyorsan elkészült és finom. 250 g gyorsfagyasztott málnát kiengedtem, hozzáadtam 2-3 ek. cukrot és 1 ek. kukoricakeményítőt. Botmixerrel pürésítettem, pár perc alatt összefőztem és már készen is volt. Képeket a fotókhoz csatoltam. 🙂
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
2022.06.15. Hurrá! Kaptam egy új gofrisütőt! Ez valami fantasztikus! Ropogós és gyorsan elkészül! Nem ragad bele a sütőbe, így szinte takarítani sem kell, igazán hatékony! Össze sem lehet hasonlítani a régi sütőmmel, sokkal jobb! A fenti recept szerint, azzal a különbséggel készítettem, hogy kevesebb cukrot (60 g-ot) tettem csak bele és vajjal kevertem be a tésztát. Egy adag tésztából, 6 sütés (azaz 12 db gófri) lett. Kicsivel a 3-as fokozat alatt sütöm, 3 perc alatt elkészül, persze attól függően ki milyen barnán szereti. Nem szabad teljesen tele tenni a nyers tésztával a sütőt, mert sütés közben megdagad és kifolyhat. Érdemes a kisült gofrikat rácsra, egymás mellé tenni, mert ha melegen egymás tetejére rakjuk őket, akkor megpuhulnak.
A tésztát elkészíthetjük előző este is, a hűtőben letakarva semmi baja nem lesz, a tojáshab sem esik össze. Így másnap reggel pillanatok alatt az asztalra tehetjük a friss, meleg, ropogós gofrikat. Kipróbáltam, tényleg működik!
Újabb tapasztalat: vegán rámával sütve a gofri sütés után puhává válik, ezzel szemben, ha vajjal készítem a tésztát, akkor a gofri sütés után sem puhul meg. Viszont a vegán rámával készült könnyebb, nem terheli meg annyira a gyomrot, többet meg tudunk belőle enni.
Mutatom a képeket is!
Ha valakinek felkeltette a gofrisütő az érdeklődését, ezen a linken további információt talál: Cloer belga gofrisütő
♥ Jó étvágyat kívánok!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.