Egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes étel a gombaleves. Én a fiúk kérésée teszek bele burgonyát és nokedlit is.
Gombaleves
Munka
Várakozás
Összesen
Hozzávalók
Leveshez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 ek. olaj
- 600 g csiperke gomba
- fél paradicsom (elhagyható)
- fél paprika (elhagyható)
- 1-2 szem burgonya
- 1 sárgarépa
- petrezselyem zöldje
- só
- töröttt bors
Nokedlihez:
- 1 tojás
- csipetnyi só
- liszt
Leírás
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldségeket és a gombát is megtisztítjuk, daraboljuk.
- A hagymát kicsi olajon só hozzáadásával megdinszteljük.
- Rátesszük a zöldségeket ( a burgonya kivételével), ízlés szerint sózzuk, ízesítjük törött borssal. Néhány perc alatt a gomba levet ereszt, így pároljuk a zöldségeket 6-8 percig.
- Hozzáadjuk a darabolt burgonyát és petrezselyemzöldjét, majd 2-2,5 liter vízzel felöntjük és kb. 20 percig (vagy amíg a zöldségek kellőképpen meg nem puhulnak) főzzük.
- Közben elkészítjük a nokedlit: A felvert tojáshoz hozzáadunk kb. 2 ek. lisztet (tojás nagyságától függően) és egy kis sót, amivel alaposan elkeverjük. Lágy tésztát kell kapnunk, amit kiskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatunk. Néhány perc alatt készre főzzük.
- Ízlés szerint tejfeles habarással sűríthetjük. (Nálunk a fiúk nem szeretik, ezért tálalásnál teszünk hozzá magunknak tejfölt.)
♥ És akkor következzenek a fázisfotók, klikk a képre …
♥ Jó étvágyat kívánok!
Comments are closed.